19,65 milioane de euro disponibili la primul apel de proiecte Bazinul Mării Negre

07.02.2017 | Echipa EPMC

Autoritatea de Management pentru Programul Operațional Comun ”Bazinul Mării Negre” 2014-2020 a lansat, la data de 31 ianuarie 2017, primul apel de propuneri de proiecte în cadrul Programului. Termenul limită de depunere a aplicațiilor este 31 mai 2017.

Programul Operațional Comun ”Bazinul Mării Negre” 2014-2020 face parte din programele de Cooperare Transfrontalieră (CBC) ale Uniunii Europene finanțate prin Instrumentul European de Vecinătate, având ca obiectiv general îmbunătăţirea nivelului de trai al oamenilor din regiunile din Bazinul Mării Negre, prin creştere sustenabilă şi protecţia în comun a mediului.

Ce se finanțează?

  • Promovarea afacerilor şi a antreprenoriatului în Bazinul Mării Negre
  • Promovarea unei politici de mediu coordonate şi reducerea prin acţiuni comune a deşeurilor maritime în Bazinul Mării Negre

Cine este eligibil pentru antreprenoriat, respectiv protecția mediului?

  • Agenţiile de dezvoltare regională şi a turismului, asociaţiile industriei turismului, asociaţii/instituţii culturale şi arheologice, autorităţi locale/regionale, universităţi şi instituţii de învăţământ, parcuri naturale şi organisme de gestionare a zonelor protejate, asociaţii de afaceri locale, asociaţii de fermieri şi ONG-uri.
  • Camere de comerţ, agenţii de sprijin al afacerilor şi agenţii de dezvoltare regională, asociaţii de fermieri şi asociaţii agro-industriale, asociaţii de IMM-uri, asociaţii de afaceri, asociaţii de acvacultură şi pescuit, asociaţii de emigranţi, autorităţi regionale/locale şi agenţii şi institute de cercetare.
  • Agenţii ştiinţifice (oceanografice, hidrografice, meteorologice, seismice) şi instituţii/centre de cercetare/universităţi, autorităţi de coastă/maritime şi portuare, autorităţi şi agenţii locale/regionale, asociaţii de pescuit, ONG-uri din domeniul mediului, parcuri naturale şi zone protejate (inclusiv zona marină), organisme de management şi şcoli şi instituţii de învăţământ.
  • Autorităţi locale/regionale şi serviciile de gestionare şi control al deşeurilor, ONG-uri din domeniul mediului şi organizaţii ale societăţii civile, şcoli şi instituţii de învăţământ, asociaţii din industria turismului, asociaţii de pescuit şi autorităţi portuare.

Aria eligibilă a programului în România: Sud-Est

Sursa: Ministerul Dezvoltării Regionale, Administrației Publice și Fondurilor Europene

Peste 16 ani de activitate

Înființată în anul 2008, cu capital integral privat, EPMC se bazează pe experiența vastă a peste 130 de experți multidisciplinari, fiind prezentă pe piața serviciilor de consultanță în mai multe județe din România.