EPMC Consulting devine custode de arii protejate

18.07.2016 | Echipa EPMC

EPMC Consulting a semnat azi, 18 iulie 2016, la sediul Agenției Naționale pentru Protecția Mediului, două convenții de custodie a ariilor protejate pentru siturile de interes comunitar ROSCI0236 Valea Ierii şi ROSPA0139 Piemontul Munţilor Metaliferi, împreună cu rezervaţia 2.519 Măgura Uroiului şi cu ROSCI0419 Mureşul Mijlociu-Cugir.

Semnarea celor două convenții de custodie vine în urma evaluării dosarelor de candidatură depuse în cadrul sesiunii 2/2016 de atribuire în custodie a ariilor naturale protejate, ocazie cu care EPMC Consulting a obținut punctaje maxime.

Pornind de la experiența pe care a dobândit-o în domeniul conservării biodiversității, printr-o echipă diversificată de experți competenți, EPMC Consulting face un pas înainte și devine custode de arii protejate.

Odată cu desemnarea siturilor şi atribuirea lor în custodie, cei mai importanți pași simultani de realizat vor fi elaborarea planului de management al ariei protejate Piemontul Munţilor Metaliferi și implementarea măsurilor din planul de management existent al ariei protejate Valea Ierii. Planurile de management reprezintă principalul instrument de management al unei arii naturale protejate, indiferent de statutul acesteia.

Peste 16 ani de activitate

Înființată în anul 2008, cu capital integral privat, EPMC se bazează pe experiența vastă a peste 130 de experți multidisciplinari, fiind prezentă pe piața serviciilor de consultanță în mai multe județe din România.