La ce sunt bune "fondurile europene"?

17.08.2020 | Echipa EPMC

Denumite generic fonduri europene, banii de Uniunea Europeană se acordă din 5 fonduri structurale și de investiții europene prin programe operaționale naționale și ar trebui să răspundă tuturor nevoilor de dezvoltare ale României, identificate de autorități, într-un orizont de timp multianual (207-2013, 2014-2020).

În cazul litoralului românesc, avem un exemplu concret: povestea de succes a unui proiect care a început în perioada 2007-2013 (faza 1) și care continuă cu faza a 2-a de proiectare şi execuţie de lucrări pentru sistemul de protecţie costieră, în vederea reducerii eroziunii costiere în zonele Costinesti, Olimp, Jupiter-Neptun, Balta Mangalia-Venus-Aurora, Mangalia-Saturn şi 2 Mai.

EPMC este furnizorul serviciilor de supervizare a lucrărilor pentru toate cele 11 loturi de lucrări din etapele 1 si 2 ale proiectului derulat de Administrația Bazinală de Apă Dobrogea – Litoral Constanța. Mai multe detalii despre stadiul proiectului sunt disponibile aici.

Peste 16 ani de activitate

Înființată în anul 2008, cu capital integral privat, EPMC se bazează pe experiența vastă a peste 130 de experți multidisciplinari, fiind prezentă pe piața serviciilor de consultanță în mai multe județe din România.