Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale lansează platforma online dedicată micilor producători de legume

30.03.2020 | Echipa EPMC

Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale pune astfel la dispoziția micilor producători un portal pentru a completa cantitățile de legume disponibile în vederea facilitării unui dialog cu marile lanțuri de retail.

Măsura are scopul de a identifica cele mai bune modalități de preluare a mărfii direct de la producători și de intermediare a unui dialog a acestora cu marile lanțuri de retail, pentru a găsi soluții ca produsele să ajungă pe masa consumatorilor. Condițiile pentru agricultorii din sectorul legumicol sunt:

  1. Persoane fizice – Atestat de producător și Carnet de comercializare vizat pe anul 2020;
  2. Agricultori cu forme juridice – PFA , II , IF sau SRL – Cerificat de Înregistrare emis de ONRC și care au cod CAEN principal 0113 Cultivarea legumelor și a pepenilor , a rădăcinoaselor și a tuberculilor.

Pentru a putea completa informațiile în portal, producătorii agricoli trebuie să se autentifice, prin crearea unui cont de utilizator. După completarea datelor, aceștia vor primi un e-mail de confirmare la adresa electronică indicate. După crearea contului de utilizator se poate trece la completarea anunțului.

Platforma este disponbilă la link: https://rndr.ro/legume/

Peste 16 ani de activitate

Înființată în anul 2008, cu capital integral privat, EPMC se bazează pe experiența vastă a peste 130 de experți multidisciplinari, fiind prezentă pe piața serviciilor de consultanță în mai multe județe din România.