Start construcție 11 platforme pentru depozitarea gunoiului de grajd / stație de compostare

24.09.2020 | Echipa EPMC

Ministerul Mediului Apelor și Pădurilor (MMAP) pregătește demararea lucrărilor pentru 11 noi platforme pentru gunoiul de grajd și pentru o stație de compostare, pe lângă cele 117 investiții finalizate în perioada 2002–2020 și cele 27 actualmente în construcție.

Cele 12 localități beneficiare ale acestei tranșe de finanțare sunt: Parva – județul Bistrița Năsăud, Unguraș – județul Cluj, Colibași – județul Giurgiu, Șotânga – județul Dâmbovița, Valea Mărului – județul Galați, Vetrișoaia – județul Vaslui, Saraiu- județul Constanța, Tîrgușor – județul Constanța, Dobrosloveni – județul Olt, Vadu Pașii – județul Buzău, Gogoșari – județul Giurgiu, pentru platforme și Prisăcani – județul Iași, pentru stația de compostare.

EPMC Consulting asigurat servicii de consultanță pentru asigurarea finanțării investițiilor similare din comunele Jucu și Călățele, din județul Cluj, Miercurea Nirajului și Iernut, județul Mureș, Roșia, județul Sibiu și Bod, județul Brașov.

Investițiile din Jucu și Miercurea Nirajului au fost recepționate în lunile iulie-august 2020, fiind în perioada de garanție din partea constructorului, iar pentru cele din Bod și Roșia s-au emis ordine de începere a construcției în 17 august 2020, cu termen de execuție 3 luni.

Gospodărirea gunoiului de grajd la nivel de comune, în România, s-a dovedit cea mai eficientă soluție pentru combaterea poluării cu nitrați, având în vedere specificul agriculturii locale. România are peste 3 milioane de ferme mici sau gospodării de subzistență, care nu au posibilitățile necesare tratării corespunzătoare a bălegarului, fapt care generează o poluare difuză în zona rurală.

Peste 16 ani de activitate

Înființată în anul 2008, cu capital integral privat, EPMC se bazează pe experiența vastă a peste 130 de experți multidisciplinari, fiind prezentă pe piața serviciilor de consultanță în mai multe județe din România.