Start depuneri proiecte de eficiență energetică - apel lansat mâine, 8 noiembrie 2022

07.11.2022 | Echipa EPMC

Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene, prin Autoritatea de Management pentru Programul Operațional Infrastructură Mare, dă startul în 08 noiembrie 2022, ora 10.00, la apelul de proiecte dedicat autorităților administrației publice locale ”Măsuri pentru sprijinirea investiţiilor în capacităţi de producere energie din surse regenerabile pentru consum propriu la nivelul autorităților publice locale”.

Apelul este în cadrul Programului Operațional Infrastructură Mare (POIM) 2014 – 2020, Axa Prioritară 11, Obiectivul Specific 11.2 Măsuri de producere a energiei din surse regenerabile destinate autorităților administrației publice locale.

Prin realizarea investițiilor în cadrul apelului este sprijinită promovarea producerii de energie din surse regenerabile la niveul autorităților publice locale, prin finanțarea următoarelor tipuri de proiecte:

  • Realizarea capacităților de producere energie electrică și termică în cogenerare din SRE cu excepția biomasei pentru consum propriu.
  • Realizarea capacităților de producere energie electrică și termică din SRE cu excepția biomasei pentru consum propriu.

În categoria utilizării surselor de energie regenerabile se încadrează panourile fotovoltaice, utilizarea apei geotermale, utilizarea energiei eoliene în zonele unde există potențial de utilizare a energiei vântului, precum și alte surse de energie regenerabile definite conform art. 2 din Legea nr. 220/2008, cu modificările și completările ulterioare.

Apelul este deschis din 08 noiembrie ora 10.00, până la 16 noiembrie ora 17.00 având un buget alocat de 250.000.000 euro.

Peste 16 ani de activitate

Înființată în anul 2008, cu capital integral privat, EPMC se bazează pe experiența vastă a peste 130 de experți multidisciplinari, fiind prezentă pe piața serviciilor de consultanță în mai multe județe din România.