NOUTĂȚI în domeniu
Start depuneri proiecte de eficiență energetică - apel lansat mâine, 8 noiembrie 2022
Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene, prin Autoritatea de Management pentru Programul Operațional Infrastructură Mare, dă startul în 08 noiembrie 2022, ora 10.00, la apelul de proiecte dedicat autorităților administrației publice locale ”Măsuri pentru sprijinirea investiţiilor în capacităţi de producere energie din surse regenerabile pentru consum propriu la nivelul autorităților publice locale”.
AFM anunță lansarea primei sesiuni de depunere de proiecte prin programul de realizare de piste pentru biciclete
Începând cu data de 01 noiembrie 2022, unitățile administrativ-teritoriale și asociaţiile de dezvoltare intercomunitară care doresc să participe în cadrul Programului de realizare a pistelor pentru biciclete își pot crea conturile de utilizator în aplicația informatică pusă la dispoziție pe site-ul AFM.
Două contracte de lucrări din cadrul proiectului REDUCEREA EROZIUNII COSTIERE FAZA II (2014-2020) de reabilitare a plajelor de la Marea Neagră au fost semnate
Administrația Bazinală de Apă Dobrogea – Litoral a semnat contractele pentru execuția lucrărilor aferente Lotului 8 – Jupiter – Neptun și a Lotului 9 – Balta Mangalia – Venus – Aurora, care sunt incluse în proiectul “Reducerea Eroziunii Costiere, Faza II (2014-2020)”.
Măsuri de eficientizare a activităţii turistice aferente sezonului turistic estival 2022 pe litoralul românesc al Mării Negre
În ședința de Guvern de azi, conform notei de fundamentare, printr-un proiect de OUG se propune ca, pentru sezonul estival 2022, pe litoralul românesc al Mării Negre, prin derogare de la prevederile art. 333 alin. (5) din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr.57/2019 privind Codul Administrativ, cu modificările şi completările ulterioare, suprafeţele de plajă nou create ca urmare a implementării proiectului “REDUCEREA EROZIUNII COSTIERE, FAZA II (2014-2020)” și care nu sunt închiriate, să poată fi atribuite direct operatorilor economici care au încheiate contracte de închiriere a plajelor aflate în vecinătatea vestică a acestor suprafețe, cu respectarea prevederilor celorlalte dispoziții legale.
Finalizarea proiectului ”Elaborarea planului de management pentru siturile Natura 2000 – ROSPA0139 Piemontul Munţilor Metaliferi – Vinţu, incluzând rezervaţia naturală 2.519 Măgura Uroiului şi ROSCI0419 Mureşul Mijlociu–Cugir” cod SMIS 102769
EPMC Consulting SRL, beneficiarul proiectului ”Elaborarea planului de management pentru siturile Natura 2000 – ROSPA0139 Piemontul Munţilor Metaliferi – Vinţu, incluzând rezervaţia naturală 2.519 Măgura Uroiului şi ROSCI0419 Mureşul Mijlociu–Cugir” anunță finalizarea activităților din cadrul contractului de finanțare nr.95/26.07.2017.
PLANUL DE MANAGEMENT al siturilor Natura 2000 – ROSPA0139 Piemontul Munţilor Metaliferi – Vinţu (incluzând rezervaţia naturală 2.519 Măgura Uroiului) şi ROSCI0419 Mureşul Mijlociu–Cugir – aprobat și publicat în Monitorul Oficial al României
Planul de management al siturilor Natura 2000 – ROSPA0139 Piemontul Munţilor Metaliferi – Vinţu (incluzând rezervaţia naturală 2.519 Măgura Uroiului) şi ROSCI0419 Mureşul Mijlociu–Cugir – aprobat și publicat în Monitorul Oficial al României.
Finalizarea proiectului cod SMIS 103698 “Implementarea Planului de Management pentru aria naturală protejată ROSCI0263 Valea Ierii”
EPMC Consulting SRL, în calitate de beneficiar în cadrul contractului de finanțare semnat cu Ministerul Dezvoltării Regionale, Administrației Publice și Fondurilor Europene, anunță finalizarea implementării proiectului “Implementarea Planului de Management pentru aria naturală protejată ROSCI0263 Valea Ierii” cod SMIS 103698.
Exemplar de râs în Valea Ierii, Cluj
Prezența speciei Lynx lynx (râs) este documentată de experții care au realizat studiile pentru inventarierea speciilor și habitatelor din ROSCI0263 Valea Ierii pe baza urmelor, semnelor și a fotografiilor realizate cu camerele capcană.
Accesarea fondurilor europene condiționată de situația statului de drept
Ţările membre ale Uniunii Europene care nu vor respecta statul de drept ar putea pierde accesul la fonduri europene, conform unui acord provizoriu convenit între Parlamentul European şi Consiliul Uniunii Europene.
Finanțări RO-Mediu, restaurare zone umede și turbării
Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor MMAP), în calitate de Operator de Program pentru Granturile SEE 2014-2021, prin Programul ”Mediu, Adaptare la Schimbările Climatice și Ecosisteme (RO-Mediu)”, a lansat primele două apeluri pentru propuneri de proiecte /aplicații.
EPMC Consulting angajează secretar(ă) pentru punctul de lucru din municipiul Petroșani, județul Hunedoara
EPMC Consulting angajează secretar(ă) pentru punctul de lucru din municipiul Petroșani, județul Hunedoara.
Fonduri pentru pensiuni agroturistice?
Pentru că mulți ne-ați întrebat, în contextul unor fonduri europene pentru investiții în zona rurală și in domeniul serviciilor turistice (agroturism), veștile încă se lasă așteptate.
Start construcție 11 platforme pentru depozitarea gunoiului de grajd / stație de compostare
Ministerul Mediului Apelor și Pădurilor (MMAP) pregătește demararea lucrărilor pentru 11 noi platforme pentru gunoiul de grajd și pentru o stație de compostare, pe lângă cele 117 investiții finalizate în perioada 2002–2020 și cele 27 actualmente în construcție.
Râsul (Lynx lynx), specie protejată care trăiește și în ROSCI0263 Valea Ierii, județul Cluj
Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor a publicat Ghidul de finanțare a Programului național de înlocuire a echipamentelor electrice şi electronice uzate cu unele mai performante din punct de vedere energetic, varianta în dezbatere publică.
Apicultorii urmează să primească sumele cuvenite de la MADR
Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale a anunțat că Direcțiile Agricole Județene (DAJ) pot începe din data de 22 septembrie plata ajutorului de minimis către apicultori.
Rabla pentru electrocasnice 2020
Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor a publicat Ghidul de finanțare a Programului național de înlocuire a echipamentelor electrice şi electronice uzate cu unele mai performante din punct de vedere energetic, varianta în dezbatere publică.
16-22 septembrie 2020, Săptămâna Europeană a Mobilității
Pe parcursul acestor zile, mii de orașe din peste 40 de țări vor organiza activități care pun în prim-plan mobilitatea cu emisii zero.
1 septembrie, ziua Rezervaţiei Biosferei Deltei Dunării
Azi marcăm 30 de ani de protecție și conservare a naturii în spiritul păstrării tradițiilor din Delta Dunării și din zonele adiacente. Prin zonele sale umede care adăpostesc o floră şi o faună extrem de diverse, Delta Dunării are o valoare biologică, peisagistică şi culturală deosebită pentru Europa.
26 august, ziua internaţională a câinelui
Bine-nțeles, nu uităm de niciun cățel și le transmitem fiecăruia, în parte, că îi iubim și îi protejăm. Nu numai noi, dar și autoritățile se gândesc la protecție, promovând recent un act normativ care vine să completeze alte acte normative cu incidență în protecția animalelor, precum și pentru stabilirea unor măsuri organizatorice din perspectiva mecanismului de protecție.
La ce sunt bune "fondurile europene"?
Denumite generic fonduri europene, banii de Uniunea Europeană se acordă din 5 fonduri structurale și de investiții europene prin programe operaționale naționale și ar trebui să răspundă tuturor nevoilor de dezvoltare ale României, identificate de autorități, într-un orizont de timp multianual (207-2013, 2014-2020).
AFIR a anunțat termenele de depunere a cererilor de finațare prin ”Tânărul fermier 2020”
Depunerea cererilor de finanțare pentru submăsura 6.1 – Sprijin pentru instalarea tinerilor fermieri 2020, se va face on-line pe site-ul oficial al AFIR, în perioada 15 iulie, ora 09:00 – 15 octombrie 2020, ora 16:00. Tinerii fermieri pot depune online cererile de finanțare pentru fonduri de 40.000 sau 50.000 de euro, cu respectarea cerinţelor de conformitate şi eligibilitate menţionate în Ghidul Solicitantului aferent acestei submăsuri.
5 iunie, ziua mondială a mediului
Ziua Mediului, marcată azi, pe tot mapamondul, dorește să stimuleze preocuparea oamenilor pentru protecția mediului înconjurător şi, totodată, să sensibilizeze factorii de decizie politică să acţioneze în acest sens.
Știri finanțări
POIM 2014-2020 are o nouă axă prioritară – (AP9) Protejarea sănătății populației în contextul pandemiei cauzate de COVID-19, cu obiectivul specific 9.1 „Creșterea capacității de gestionare a crizei sanitare COVID-19″, pentru realizarea unor invesatiții necesare consolidării capacității de reacție la criza de sănătate publică generată ce pandemia CODIV-19.
Știri finanțări europene, Regiunea NORD-VEST este din nou solicitant eligibil pentru un nou apel de proiecte POR 2.2
AM POR a lansat spre consultare publică ghidul solicitantului aferent Priorității de investiții 2.2 – Sprijinirea creării și extinderea capacităților avansate de producție și dezvoltarea serviciilor.
Știri finanțări europene, start apel POR 2.2 pentru IMM-uri
De luni, 4 mai 2020 până în 4 iunie 2020, IMM-urile din mediul urban sau întreprinderile mijlocii din mediul rural pot depune proiecte în cadrul apelului POR 2.2 – Sprijinirea creării și extinderea capacităților avansate de producție și dezvoltarea serviciilor.
Finanțări concrete, asigurate de EPMC Consulting, prin echipa de specialiști
Azi vrem să împărtășim din experiențele noastre din domeniul consultanței integrate de mediu. Suntem la amplasamentul unei investiții realizate printr-o aplicație de finanțare care include nota conceptuală, tema de proiectare, studiul de fezabilitate, precum și studiile de specialitate de mediu și pentru obținerea de avize și acorduri, elaborate de echipa EPMC Consulting.
22 aprilie, ziua planetei Pământ
Ziua aceasta se marchează din 22 aprilie 1970, când lua naştere mişcarea pentru protejarea mediului – prin manifestaţii împotriva poluării pe întreg teritoriul Statelor Unite, cu peste 20 de milioane de participanți.
Finanțări concrete, asigurate de EPMC Consulting, prin echipa de specialiști
Azi vrem să împărtășim din experiențele noastre din domeniul consultanței integrate de mediu. Suntem la amplasamentul unei investiții realizate printr-o aplicație de finanțare care include nota conceptuală, tema de proiectare, studiul de fezabilitate, proiectul tehnic si studiile de specialitate de mediu și pentru obținerea de avize și acorduri, elaborate de echipa EPMC Consulting.
AFIR, în atenția beneficiarilor PNDR 2014-2020
Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale – AFIR anunță că are capacitatea instituțională de a aplica prevederile OUG 38/ 2020 privind utilizarea înscrisurilor în formă electronică la nivelul autorităților şi instituțiilor publice, fără ca beneficiarii să fie obligați să schimbe modalitatea de lucru și de comunicare.
Valea Ierii, Cluj: specii protejate în situl Natura 2000 ROSCI0263 Valea Ierii
Avem niște vești bune, din domeniul protecției mediului, ca dovezi clare că natura își continuă cursul, chiar dacă noi, oamenii, trecem prin încercări sociale dificile. Experții care lucrează la inventariere şi cartarea speciilor de floră şi faună de pe teritoriul sitului Natura 2000 ROSCI0263 Valea Ierii au surprins, prin metode specifice, două din speciile protejate: răsul și ursul.
Staţii de reîncărcare pentru vehicule electrice în municipiile reşedinţe de judeţ
Administrația Fondului de Mediu (AFM) derulează un program de finanțări pentru investiții în construirea și funcționarea de staţii de reîncărcare pentru vehicule electrice în municipiile reşedinţe de judeţ.
Acte semnate electronic, conform Ordonanței Guvernului nr.38/2020
Autoritățile și instituțiile publice sunt obligate la eliberarea și, mai ales, la primirea de documente semnate electronic. Începând din 7 aprilie 2020, prin publicarera OUG nr.38/2020, se instituie procedura de eliberare și primire a documentelor semnate electronic de către autorități și instituții publice.
Ministerul Agriculturii și APIA au reluat depunerea online a cererilor unice de plată aferente Campaniei 2020
APIA a instituit o serie de măsuri menite să asigure flexibilizarea și fiabilizarea interacțiunii cu fermierii, pentru a veni în sprijinul beneficiarilor și pentru a minimiza pe cât posibil efectele negative asupra activităților din sectorul agricol, ale răspândirii pe teritoriul României a epidemiei de coronavirus.
Spitalul Regional de Urgență Cluj finanțat prin POR 2014-2020
Spitalul Regional de Urgență Cluj (SRU Cluj), proiectat pentru 849 de paturi, un pol de nivel terţiar pentru reţeaua de spitale din regiunea Nord-Vest pentru pacienţi critici şi pentru cazuri complexe, care necesită tehnologii şi expertiză de nivel înalt, are asigurată sursa de finanțare.
Știri finanțări proiecte de biodiversitate prin POIM 2014-2020
Ministerul Fodurilor Europene a publicat Ghidul solicitantului pentru elaborarea planurilor de management/ seturilor de măsuri de conservare/ planurilor de acţiune pentru ariile naturale protejate (inclusiv cele situate în mediul marin) şi pentru speciile de interes comunitar neacoperite de proiectele anterioare (POIM 2014-2020, OS 4.1 Biodiversitate).
Știri finanțări Art & Wellbeing: atenție, creativi!
Atenție, creativi, artiști, specialiști! S-a lansat apelul online de propuneri de proiecte pentru lucrări artistice – instalații, performance, intervenții în spațiul public și altele asemenătoare – cu teme care să exploreze aspecte și teme legate de sănătate și starea de bine.
Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale lansează platforma online dedicată micilor producători de legume
Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale pune astfel la dispoziția micilor producători un portal pentru a completa cantitățile de legume disponibile în vederea facilitării unui dialog cu marile lanțuri de retail.
Știri finanțări PNDR 2014-2020
Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale anunță măsuri pentru protejarea beneficiarilor de fonduri europene derulate prin PNDR 2014-2020. Autoritatea de Management pentru PNDR și agențiile AFIR și APIA anunță că au întreprins demersuri de urgență, în vederea protejării beneficiarilor proiectelor finanțate prin PNDR, dând posibilitatea reorganizării, restructurării sau reprogramării activităților care fac obiectul finanțării prin PNDR.
Anunț public
EPMC Consulting SRL având sediul în Cluj-Napoca Str. Fagului nr. 11, județul Cluj, titular al planului “Planul de management pentru siturile Natura 2000 ROSPA0139 Piemontul Munților Metaliferi – Vințu (incluzând rezervația naturală 2.519 Măgura Uroiului) și ROSCI0419 Mureșul Mijlociu-Cugir”, cu amplasamentul în județele Hunedoara şi Alba, anunță publicul interesat asupra depunerii solicitării de obţinere a avizului de mediu pentru planul menţionat şi declanşarea etapei de încadrare.
EPMC Consulting semnează cu Apa Serv Valea Jiului SA Petroșani un contract pentru managementul proiectului, publicitate și supervizarea lucrărilor
Contractul semnat cu asocierea al cărei lider este EPMC Consulting are o durată de 76 de luni și face parte din proiectul demarat de Apa Serv Valea Jiului SA „Modernizarea infrastructurii de apă și apă uzată în județul Hunedoara (Valea Jiului) 2014-2020”, în valoare totală de 384.329.650,38 de lei.
POR-ul s-a îmbogățit cu o noua axă: Axa 13, dedicată regenerării orașelor mici și mijlocii
În 8 ianuarie 2018, Ministerul Dezvoltării Regionale, Administrației Publice și Fondurilor Europene, în calitate de Autoritate de Management pentru Programul Operațional Regional, a publicat în consultare publică Ghidul Solicitantului pentru obiectivul specific 13.1 – Îmbunătățirea calității vieții in orasele mici si mijlocii.
Comunicat de presă privind lansarea proiectului cod SMIS 103698
EPMC Consulting Cluj-Napoca, în calitate de beneficiar, anunță lansarea proiectului „Implementarea Planului de Management pentru aria naturală protejată ROSCI 0263 Valea Ierii”.
Conferința de lansare a proiectului cod SMIS 102769
EPMC anunță organizarea Conferinței de lansare a proiectului cod SMIS 102769 cu titlul: ”Elaborarea planului de management pentru siturile Natura 2000 – ROSPA0139 Piemontul Munţilor Metaliferi – Vinţu, incluzând rezervaţia naturală 2.519 Măgura Uroiului şi ROSCI0419 Mureşul Mijlociu–Cugir”
Implementarea Planului de Management pentru aria naturală protejată ROSCI 0263 Valea Ierii
Proiectul vizează implementarea Planului de management al sitului Natura 2000 ROSCI0263 Valea Ierii. Aria naturală protejată a fost declarată sit de importanţă comunitară prin Ordinul ministrului mediului și dezvoltării durabile nr. 1.964/2007 privind instituirea regimului de arie naturală protejată a siturilor de importanţă comunitară, ca parte integrantă a reţelei ecologice europene Natura 2000 în România, cu modificările ulterioare. În momentul declarării zonei ca arie naturală protejată, avea o suprafaţă de 6.194 ha, dar, în anul 2011, conform unor revizuiri ale formularelor standard, suprafaţa sitului ajunge la 6.302 ha. În prezent, formularul standard actualizat al ROSCI0263 Valea Ierii (în luna februarie 2016), suprafaţa este de 6.289 ha.
Elaborarea planului de management pentru siturile Natura 2000 – ROSPA0139 Piemontul Munţilor Metaliferi – Vinţu (incluzând rezervaţia naturală 2.519 Măgura Uroiului) și ROSCI0419 Mureșul Mijlociu – Cugir
Protejarea și conservarea biodiversităţii în ariile naturale protejate ROSPA0139 Piemontul Munţilor Metaliferi – Vinţu, incluzând rezervaţia naturală 2.519 Măgura Uroiului și ROSCI0419 Mureșul Mijlociu – Cugir, prin elaborarea și implementarea unui cadru de management eficient al siturilor, informarea și conștientizarea factorilor interesaţi cu privire la beneficiile conservării siturilor Natura 2000.
EPMC angajează: INGINER PROIECTANT
Postul presupune activităţi de întocmire a documentaţiei tehnice, detalii de execuţie, studii de fezabilitate, devize, antemăsurători.
Noul sediu EPMC Consulting este în Cluj-Napoca, pe strada Fagului, nr. 11
Suntem în Bună-Ziua, acces ușor pentru cei care intră în Cluj-Napoca pe Calea Turzii, acces ușor dinspre centrul orașului, pe strada Alverna. Avem parcare, avem curte și terasă romană, numai bune de stat la o cafea împreună.
Tarife avizare activități în ariile protejate
EPMC Consulting, în calitate de custode de arii protejate, publică cuantumul tarifelor pentru avizarea activităților care se desfășoară în cadrul ariei naturale protejate ROSCI0263 Valea Ierii, județul Cluj sau în proximitatea acesteia;
Proprietarii de păduri din Cluj, plătiţi să nu îşi taie copacii
Deţinătorii de suprafeţe forestiere din aria protejată Valea Ierii pot primi 500 euro/ha doar ca să nu se atingă de pădurile lor. Astfel, compensaţiile la nivelul zonei respective pot ajunge până la 150.000 de euro.
Oportunități pentru proprietarii de păduri din ariile protejate
Ministerul Apelor și Pădurilor a aprobat un buget anual de 15.796.530 euro prin care se acordă compensații proprietarilor privați care nu au voie să exploateze păduri virgine sau alte arii protejate intacte.
Activități EPMC în arii protejate
Experții de biodiversitate EPMC au făcut prima patrulare curentă din 2017 în situl ROSCI 0419 Mureșul Mijlociu, pentru evaluarea și observarea habitatelor specifice păsărilor de apă.
19,65 milioane de euro disponibili la primul apel de proiecte Bazinul Mării Negre
Autoritatea de Management pentru Programul Operațional Comun ”Bazinul Mării Negre” 2014-2020 a lansat, la data de 31 ianuarie 2017, primul apel de propuneri de proiecte în cadrul Programului. Termenul limită de depunere a aplicațiilor este 31 mai 2017.
Acțiuni caritabile EPMC
Pe tot parcurul lunii februarie 2017, colectivul EPMC Consulting se implică în acțiuni caritabile, atât ca donatori de fonduri, cât și ca voluntari.
Din 7 noiembrie 2016, în consultare un nou program de finanțare prin AFM: ECO-Turism
Ariile naturale protejate au un instrument important de finanțare. Prin Ghidul de finanțare propus, avizul administratorului sau custodelui de arie protejată unde urmează să deruleze proiectul în situația în care solicitantul nu deține această calitate, este condiție esențială în completarea cererilor de finanțare.
Proiectul de Regulament al ariilor naturale protejate ROSPA0139 Piemontul Munților Metaliferi-Vințu (împreună cu 2.519 Măgura Uroiului) și ROSCI0419 Mureșul Mijlociu-Cugir
EPMC, în calitate de custode de arii naturale protejate, propune, în consultare publică, Proiectul de Regulament al ariilor naturale protejate ROSPA0139 Piemontul Munților Metaliferi-Vințu (împreună cu 2.519 Măgura Uroiului) și ROSCI0419 Mureșul Mijlociu-Cugir.
MFE introduce noi standarde de transparență privind contractele de finanțare din fonduri europene
Ministrul Fondurilor Europene a semnat, la data de 10 octombrie 2016, Ordinul privind aprobarea formatului standard al Contractului/Deciziei de finanţare – condiţii generale aplicabil pentru perioada de programare 2014-2020, prin care este introdus un articol dedicat transparenţei.
Guvernul României a adoptat un Memorandum pentru sprijin financiar sub forma unor granturi pentru rambursarea cheltuielilor eligibile aferente investițiilor inițiale
Întreprinderile Mici și Mijlocii vor fi sprijinite să își dezvolte investițiile printr-o nouă schemă multianuală de ajutor de stat (ajutor individual sau ajutor de minimis), în valoare totală de 900 de milioane de lei, măsură care se încadrează în politicile economico-bugetare şi financiare ale statului român.
Start CASA VERDE sesiune 10-24 octombrie 2016
Începând cu data de 10 octombrie 2016, se pot depune dosarele de finanțare la sediile agențiilor pentru protecția mediului (APM) din județele de reședință, pentru sesiunea programată între 10 și 24 octombrie 2016.
EPMC recrutează experți evaluatori proiecte
EPMC Consulting Cluj-Napoca recrutează evaluatori de proiecte pentru procedura de achiziție Acord-cadru de servicii de evaluare a cererilor de finanțare depuse pe Axele 1-10, în cadrul Programului Operational Regional 2014 – 2020 în Regiunea Nord-Vest.
POR în regiunea de Nord-Vest: interes ridicat pentru microintreprinderi și investiții de patrimoniu
Agenția de Dezvoltare Regională Nord-Vest a publicat situaţia proiectelor depuse în cadrul Programului Operațional Regional 2014 – 2020 şi gradul de acoperire a alocării financiare disponibile, până la data de 2 septembrie 2016, la nivel de regiune.
Start pentru finanțarea rețelei de alimentare a mașinilor electrice prin Administrația Fondului de Mediu
Începând cu 15 septembrie 2016 primăriile, instituțiile publice și agenții economici cu amplasamente disponibile la autostrăzi, drumuri europene și naționale pot dezvolta proiecte de infrastructură de alimentare verde, adică pot depune cereri de finanțare pentru o finanțare de maxim 900.000 lei, 80% nerambursabil.
Finanțări guvernamentale (AFM) pentru conservarea biodiversității prin programul ”Natura”
Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor lansează în 2016, în premieră în România, Programul de finanțare „NATURA”, prin care 80 de milioane de lei sunt puși la dispoziție din Fondul de Mediu pentru programe dedicate conservării biodiversității și managementului ariilor protejate.
EPMC Consulting devine custode de arii protejate
EPMC Consulting a semnat azi, 18 iulie 2016, la sediul Agenției Naționale pentru Protecția Mediului, două convenții de custodie a ariilor protejate pentru siturile de interes comunitar ROSCI0236 Valea Ierii şi ROSPA0139 Piemontul Munţilor Metaliferi, împreună cu rezervaţia 2.519 Măgura Uroiului şi cu ROSCI0419 Mureşul Mijlociu-Cugir.
August 2016, finanțări pentru IMM-uri
Luna august este anunțată ca termen pentru noi lansări de apeluri pentru IMM-uri ce vizează finanțări de tip grant: 0.2 – 1 mil € sau credit și grant: 1 – 5 mil €
Experții EPMC Consulting prezintă informații privind Fondurile europene pentru microîntreprinderi cu activități de producție
În data de 15 iunie la Bistrița, expertii EPMC Consulting prezintă informații relevante privind finanțarile europene pentru microîntreprinderi ce desfasoară activități de producție.
Ajutoare de stat pentru stimularea investițiilor cu impact major în economie
Ministerul Finanțelor Publice a anunțat la data de 27 mai 2016 deschiderea sesiunii de înregistrare a cererilor de finanțare în baza HG 807/2014 pentru instituirea unor scheme de ajutor de stat, având ca obiectiv stimularea investiţiilor cu impact major în economie, cu modificările și completările ulterioare.
Apel deschis pentru microintreprinderi din 27 iulie, finanțări de până la 200.000 €
S-a lansat apelul POR 2.1 cu finanțări de până la 200.000 de euro pentru microintreprinderi. Vor putea aplica firmele care au o cifră de afaceri de peste 100.000 € și care derulează activități de producție (îmbrăcăminte, încălțăminte, mobilier, componente electronice etc.).
”Controlul Integrat al Poluării cu Nutrienți” - campanie la nivel național derulată de EPMC pentru Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor cu finanțarea Băncii Mondiale
De la începutul anului 2016, EPMC este partenerul Ministerului Mediului, Apelor și Pădurilor în diseminarea celor mai bune practici referitoare la Directiva Nitrați a Uniunii Europene și în promovarea instrumentelor financiare pentru acțiunile implementate sub această directivă în rândul beneficiarilor.
Fonduri europene pentru IMM-uri. Campanie de informare derulată de EPMC Consulting în Tg-Mureș
Echipa de experți EPMC Consulting Cluj-Napoca, derulează o campanie de informare privind oportunitățile de finanțare din fonduri europene a IMM-urilor în trei mari orașe din Transilvania, respectiv Tg-Mureș (24 Mai), Bistrița (14 Iunie) și Cluj-Napoca (16 Iunie).
EPMC invită managerii și proprietarii clinicilor private la o întâlnire unde să descopere liniile de finanțare și oportunitățile destinate domeniului medical
Anul trecut a început, destul de timid, deschiderea competițiilor de proiecte pentru fondurile europene în cadrul programării 2014-2020. Serviciile medicale reprezintă un domeniu în care poate fi atrasă o varietate mare de finanțări – care pot ajunge la sume considerabile. Astfel de finanțări pot da un impuls extraordinar afacerilor din domeniul medical.
EPMC pregătește aplicația de finanțare pentru Compania de Apă Someș
Din aprilie 2015 EPMC Consulting oferă consultanță Companiei de Apă Someș pentru pregătirea aplicației de finanțare și a documentațiilor de atribuire pentru proiectul regional de dezvoltare a infrastructurii de apa si apa uzata din județele Cluj și Sălaj, în perioada 2014-2020.
Echipa EPMC atrage finanțare pentru dezvoltarea unui laborator de cercetare în domeniul medical
EPMC a acordat deja, cu succes, consultanță intreprinderilor pentru obținerea de fonduri nerambursabile disponibile în programarea 2014-2020.
Finanțare între 1.000.000 și 50.000.000 euro pentru îmbunătățirea infrastructurii rutiere de importanță regională
În data de 15 martie s-a deschis apelul de proiecte al Programului Operațional Regional – axa prioritară 6.1. Îmbunătățirea infrastructurii rutiere de importanță regională.